Πίνακας Ανακοινώσεων

Κινητικότητα για τη φυσική αγωγή

 
Φωτογραφία Κώστας Κουγιουμτζής
Κινητικότητα για τη φυσική αγωγή
από Κώστας Κουγιουμτζής - Κυριακή, 13 Ιούλιος 2014, 6:12 μμ
 

Καλησπέρα!

Το τελευταίο 10-ήμερο υπάρχει έντονη κινητικότητα για τη φυσική αγωγή (ώρες, φυσική δραστηριότητα, υγεία,  Kid’s Athletics κ.α.).

Πιο συγκεκριμένα:

1) Πραγματοποιήθηκε στις 9/7 συνάντηση εργασίας μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών των υπουργείων Παιδείας και Υγείας. Συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, οι υφυπουργοί Παιδείας   Κώστας Κουκοδήμος και Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, και η υφυπουργός Υγείας  Κατερίνα Παπακώστα. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν μεταξύ άλλων στην καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας. Η συζήτηση εστιάστηκε στη σωματική άσκηση, ως σύγχρονη μορφή μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης των μακροχρόνιων ασθενειών. Για περισσότερα βλ. εδώ.

2) Η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΕΛΦΑ) απέστειλε επιστολή στον ΥΠΑΙΘ κ Λοβέρδο συνοδευόμενη από ψήφισμα της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας. Θα βρείτε και τα δύο έγγραφα εδώ ή εδώ .

3) Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής Κεντρικής Μακεδονίας επισκέφτηκαν στο πολιτικό του γραφείο στην Κατερίνη τον ΥφΠΑΙΘ και απόφοιτο ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ κ Κουκοδήμο και του ανέφεραν όλα τα τρέχοντα θέματα και προβλήματα. Βλ. επίσης συνημμένο  έγγραφο  προς το ΥΠΑΙΘ.

Φιλικά

Κώστας Κουγιουμτζής